Merkezimizden Milli ve Yerli Teknoloji Hamlesi
27 Şubat 2021

parduss.jpg

Merkezimizde, Milli ve Yerli İşletim Sistemi Pardus’ u Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerinde, Tunceli ili olarak Tunceli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Şubat 2021 tarihi itibariyle, Hastanemiz Bilgi işlem Departmanı tarafından HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) ile entegre edilerek kullanılmaya başlanmıştır.

Başhekim Dt. Bengü DEMİRDAŞ, Türkiye'nin İlk Milli işletim sistemi olan PARDUS’u Herkesin kullanması gerektiğini belirterek; ‘’Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğumuzda dışa bağımlılıktan kurtularak dövizin yurt dışına çıkmasını engellenmesi, siber güvenliği, gizlilik, yerli ve milli kaynakların kullanılması gerektiği hassasiyetimizden dolayı PARDUS İşletim Sistemini tercih ettik. Bu tercih sonucunda ödenmesi gereken para konusunda Tasarruf sağlamış olduk. Ayrıca Hastanemize Bağlı 5 adet ilçe Diş Polikliniklerininde(Mazgirt,Pertek,Ovacık,Çemişgezek,Hozat) İşletim sistemlerini, Yerli ve Milli Pardus İşletim sistemine entegre ederek devreye aldık. Bütün resmi kurumlarımızı ve vatandaşlarımızı ücretsiz olarak edinebilecekleri Pardus İşletim Sistemi kullanmaya davet ediyoruz’’ifadelerini kullandı.